Nieuws

Negende Bijeenkomst klankbordgroep

Ongeveer vier keer per jaar komt de klankbordgroep Lobberdense Waard bijeen in het gastvrije Café Zaal De Dijk in Pannerden. In deze vergadering komen buurtbewoners en belangenverenigingen samen om met de gebiedsontwikkelaars van Samenwerking Lobberdense Waard te bespreken wat er de laatste tijd in het gebied is gebeurd, en wat er de komende maanden staat te gebeuren. Zo zitten er vertegenwoordigers van de dorpsraad Pannerden, de hengelsportvereniging de Rietvoorn, IVN Natuureducatie, de gebiedsbeheerder en de Wild Beheer Eenheid Rijnwaarden. Altijd onder het aangename en professionele voorzitterschap van Hans Alberse.

Nuttig en aangenaam

Schrijver dezes kan beamen dat dit vaak aangename maar zeker ook nuttige avonden zijn, waar iedereen naar voren kan brengen wat hij of zij belangrijk vindt, wat er veranderd zou moeten worden of waar SLW aandacht aan zou moeten besteden. Tegelijkertijd biedt SLW inzicht in de voortgang van de plannen maar ook de moeilijkheden waar tegenaan gelopen wordt. Dat laatste heeft helaas vaak te maken met stroperige trajecten zoals het verkrijgen van vergunningen, en ambtelijke regels. Maar ook bijvoorbeeld het natte weer van de afgelopen maanden, dat de werkzaamheden aan de haven en in het veld haast onmogelijk maakte.

Laatste keer in De Dijk?

De ontvangst in De Dijk is altijd zeer goed verzorgd, met lekkere koffie en een luxe koekje. Toch zou het zomaar kunnen dat dit de laatste keer was dat de klankbordgroep hier zijn vergadering houdt. Op het terrein van de klasseerinstallatie wordt namelijk hard gewerkt aan de voltooiing van het kantoorgebouw van SLW, en misschien is dat wel gereed als over drie maanden de tiende vergadering gehouden wordt…

Meer informatie?

Wil je meer weten over het project Lobberdense Waard, of vind je ook dat je belanghebbend bent en wil je daarom ook uitgenodigd worden voor de vergadering van de klankbordgroep, meld je dan bij Pieter Mantel. Zijn gegevens vind je onder de contactknop in het menu.

26/3/24
Godfried Vonk