Nieuws

Begin aanleg fietspad

De lobberdenseweg die het plangebied doorsnijdt is een drukke weg. Er rijden veel vrachtwagens van en naar de steenfabrieken, natuurlijk is er het woon-werkverkeer van bewoners en fabriekspersoneel, en verder is er, zeker op mooie dagen, veel fietsverkeer. Vooral de combinatie vrachtverkeer en fietsers is een ongelukkige, de Lobberdenseweg wordt daardoor met name door de laatsten als onveilig ervaren.

Het fietspad in aanleg

Goed nieuws

Voor de bewoners van de Kijfwaard en de vele fietstoeristen die gebruik maken van de Lobberdenseweg is er daarom nu heuglijk nieuws: eindelijk is er begonnen met de aanleg van het lang beloofde fietspad! Na een lange voorbereiding is nu de schop in de grond gestoken. Het tracé waar het fietspad moet komen wordt op dit moment vrijgemaakt met grondwerkmachines. Dit neemt de komende weken nog in beslag. Vervolgens wordt het tracé opgebouwd met een funderingslaag waar vervolgens asfalt op wordt gedraaid.

Als alles meezit kan het recreërend verkeer dat over de Lobberdense Weg komt in de nabije toekomst veilig gebruik maken van het vrij liggend fietspad. Op deze manier wordt de bereikbaarheid en veiligheid van de Lobberdense Waard enorm verbeterd.

26/8/24
Pieter Mantel