Nieuws

Klankbordvergadering juni 2024

Dinsdag 18 juni jongstleden kwam de klankbordgroep weer bijeen. Tijdens de vergadering bleek dat veel agendapunten die vaak terugkwamen inmiddels zijn afgerond. Vergunningen zijn allemaal verleend, de klasseerinstallatie en haven zijn in gebruik genomen, de overlast van illegale crossers is door maatregelen van SLW (en misschien het tot nu toe slechte weer?) teruggedrongen en de werkzaamheden voor de realisatie van de vogelkijkhut zijn in volle gang. Als het weer het toelaat, zal binnenkort de plek waar de hut moet komen in gereedheid worden gebracht. Later hierover meer.

Binnenkort is er waarschijnlijk ook nieuws te verwachten over het langverwachte fietspad langs de Lobberdenseweg. Houd hiervoor deze site in de gaten!

Nieuwe fase

Over niet al te lange tijd zal de ontginning van de grondstoffen in volle vaart voortgang vinden. Nu deze fase aanbreekt zullen, zo realiseerde de klankbordgroep zich, de onderwerpen waarover gesproken gaat worden van karakter veranderen. Bijvoorbeeld: binnen niet al te lange tijd zullen bepaalde gebieden al ontgonnen zijn en opnieuw ingericht worden. Hoe precies? En hoe worden die gebieden daarna gebruikt? En wat zijn de wensen hierover van buurtbewoners en gebruikers (vissers, wandelaars, natuurorganisaties, toeristen)?

Het is niet zo dat er een heleboel aan de plannen veranderd kan worden. Een heleboel is vastgelegd in de verleende vergunningen en beschreven in de Milieu Effect Rapportage (MER), die hieronder voor belangstellenden als pdf gedownload kan worden. Deze onderwerpen zullen zeker een plek vinden op de volgende agenda’s van de klankbordgroep.

18/6/24
Godfried Vonk